Generic Physics

 Generic Physics Essay

TopicВ 1 Units, В Conversions, В andВ Estimation

1 . you ConceptualВ Questions

1) TheВ currentВ definitionВ ofВ theВ standardВ meterВ ofВ lengthВ isВ basedВ on A) theВ distanceВ betweenВ theВ earthК№sВ equatorВ andВ northВ pole. B) theВ distanceВ betweenВ theВ earthВ andВ theВ sun.

C) theВ distanceВ traveledВ byВ lightВ inВ aВ vacuum.

D) theВ lengthВ ofВ aВ particularВ objectВ keptВ inВ France. Solution: C

Var: В 1

2) TheВ currentВ definitionВ ofВ theВ standardВ secondВ ofВ timeВ isВ basedВ on A) theВ frequencyВ ofВ radiationВ emittedВ byВ cesiumВ atoms. B) theВ earthК№sВ rotationВ rate.

C) theВ durationВ ofВ oneВ year.

D) theВ oscillationВ ofВ aВ particularВ pendulumВ keptВ inВ France. Answer: A

Va: В 1

3) TheВ currentВ definitionВ ofВ theВ standardВ kilogramВ ofВ massВ isВ basedВ on A) theВ massВ ofВ theВ earth.

B) theВ massВ ofВ theВ sun.

C) theВ massВ aВ particularВ objectВ keptВ inВ France.

D) the mass of a cesium‐133 atom.

Response: C

Va: В 1

4) IfВ aВ womanВ weighsВ 125В lb, В herВ massВ expressedВ inВ kilogramsВ isВ xВ kg, В whereВ x is A) lessВ thanВ 125.

B) greaterВ thanВ 125.

Response: A

Var: В 1

5) IfВ aВ treeВ isВ 15В mВ tall, В itsВ heightВ expressedВ inВ feetВ isВ xВ ft, В whereВ x can be A) lessВ thanВ 15.

B) greaterВ thanВ 15.

Answer: B

Var: В 1

6) IfВ aВ flowerВ isВ 6. 5В cmВ wide, В itsВ widthВ expressedВ inВ millimetersВ isВ x mm, В whereВ x is A) lessВ thanВ 6. your five.

B) greaterВ thanВ 6. 5.

Answer: B

Va: В 1

7) IfВ anВ operaticВ ariaВ lastsВ forВ 5. 75В min, В itsВ lengthВ expressedВ inВ secondsВ isВ by s, В whereВ xВ is A) lessВ thanВ 5. 75.

B) greaterВ thanВ 5. 75.

Answer: N

Var: В 1

GenericВ Physics: В TopicВ 1 -- CVCВ 5/23/11В -- PageВ 1

8) ScientistsВ useВ theВ metricВ systemВ chieflyВ becauseВ itВ isВ moreВ accurateВ thanВ theВ EnglishВ system. A) True

B) False

Response: B

Var: В 1

9) WhenВ addingВ twoВ numbers, В theВ numberВ ofВ significantВ figuresВ inВ theВ sumВ isВ equalВ toВ theВ numberВ ofВ significant figuresВ inВ theВ leastВ accurateВ ofВ theВ numbersВ beingВ added. A) True

B) False

Answer: B

Var: В 1

10) WhenВ determiningВ theВ numberВ ofВ significantВ figuresВ inВ aВ number, В zeroesВ toВ theВ leftВ ofВ theВ decimalВ pointВ are neverВ counted.

A) True

B) False

Answer: B

Var: В 1

1 ) 2 Concerns

1) ConvertВ 1. 2В Г—В 10-3 В toВ decimalВ notation.

A) 1 ) 200

B) 0. 1200

C) zero. 0120

D) 0. 0012

E) zero. 00012

Solution: D

Var: В 5

2) WriteВ outВ theВ numberВ 7. 35В Г—В 10-5 В inВ fullВ withВ aВ decimalВ pointВ andВ correctВ numberВ ofВ zeros. A) 0. 00000735

B) zero. 0000735

C) 0. 000735

D) zero. 00735

E) 0. 0735

Answer: M

Var: В 5

3) 0. 0001776В canВ alsoВ beВ expressedВ as

A) 1 . 776В Г—В 10-3.

B) 1 ) 776В Г—В 10-4.

C) 17. 72В Г—В 104.

D) 1772В Г—В 105.

E) 177. 2В Г—В 107.

Answer: B

Va: В 5

GenericВ Physics: В TopicВ 1 -- CVCВ 5/23/11В -- PageВ 2

4) zero. 00325В Г—В 10-8 В cmВ canВ alsoВ beВ expressedВ inВ mmВ as A) several. 25В Г—В 10-12В mm.

B) 3. 25В Г—В 10-11В mm.

C) three or more. 25В Г—В 10-10В mm.

D) 3. 25В Г—В 10-9 В mm.

E) 3. 25В Г—В 10-8 В mm.

Solution: C

Va: В 1

5) If, В inВ aВ parallelВ universe, В ПЂВ hasВ theВ valueВ 3. 14149, В expressВ ПЂВ inВ thatВ universeВ toВ fourВ significantВ figures. A) 3. 141

B) three or more. 142

C) 3. 1415

D) several. 1414

Solution: A

Var: В 1

6) TheВ numberВ 0. 003010В has

A) 7В significantВ figures.

B) 6В significantВ figures.

C) 4В significantВ figures.

D) 2В significantВ figures.

Answer: C

Var: В 1

7) WhatВ isВ

0. 674

toВ theВ properВ numberВ ofВ significantВ figures?

zero. 74

A) 0. 91

B) zero. 911

C) 0. 9108

D) zero. 9

Answer: A

Var: В 50+

8) WhatВ isВ theВ valueВ ofВ ПЂ(8. 104)2, В writtenВ withВ theВ correctВ numberВ ofВ significantВ figures? A) 206. 324

B) 206. 323

C) 206. 3

D) 206

E) 2 hundred

Answer: C

Var: В 1

9) WhatВ isВ theВ sumВ ofВ 1123 andВ 10. 3В writtenВ withВ theВ correctВ numberВ ofВ significantВ figures? A) 1 . 13В Г—В 103

B) 1133. 3 thousands

C) 1 . 1В Г—В 103

D) 1133. a few

E) 1133

Answer: Electronic

Var: В 1

GenericВ Physics: В TopicВ 1 -- CVCВ 5/23/11В -- PageВ 3

10) WhatВ isВ theВ sumВ ofВ 1. 53В +В 2. 786В +В 3. 3В writtenВ withВ theВ correctВ numberВ ofВ significantВ figures? A) almost eight

B) several. 6

C) 7. 62

D) several. 616

E) 7. 6160

Answer: B

Var: В 3

11) WhatВ isВ theВ differenceВ betweenВ 103. 5В andВ 102. twenty-four writtenВ withВ theВ correctВ numberВ ofВ significantВ figures? A) 1

B) 1 . a few

C) 1 ) 26

D) 1 . 260

E) 1 . 2600

Answer: B

Var: В 3

12)...

Popular